مواد لازم:
1- شیر گرم 300 میلی لیتر (یک و یک پنجم پیمانه)
2- روغن مایع 150 میلی لیتر (یک دوم پیمانه پر)
3- مایه خمیر فوری 1 ق س
4- شکر 5 ق س
5- نمک نصف قاشق مرباخوری
6- آرد به میزان لازم
- زرده تخم مرغ 1 عدد (برای رومال)
طرز تهیه نان شیرمال:
یک قاشق از شکر + شیر گرم (گرمای شیر در حدی است که گرما احساس میشود ولی دست نمیسوزد) را کاملا مخلوط میکنیم.
مایه خمیر را روی ان میپاشیم و میذاریم جای گرم تا پف کند.
روغن + بقیه شکر + نمک + کمی آرد مخلوط کرده +مایه خمیر عمل آمده را مخلوط میکنیم.
کم کم بقیه آرد را اضافه میکنیم. آرد باید به قدری باشد که خمیر به دست نچسبد.
کف ظرف تمیزی یک قاشق روغن مایع میریزیم و خمیر آماده را داخل ان قرار میدهیم.
روی ان را با دستمال نخی تمیز پوشانده 40 تا 60دقیقه استراحت میدهیم.
به نان هر فرمی خواستیم میدهیم.
در قالب مورد نظر یا سینی کاغذ روغنی انداخته و نان ها را میگذاریم و اجازه میدیم 30 دقیقه دیگر استراحت کند.
زرده + 1 چایخوری شیر + 1 قاشق زعفران مخلوط میکنیم. روی خمیر آرام با قلمو میمالیم.
کنجد و خرفه ریخته در فر گرم شده با حرارت 200 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا زمانی که روی نان ها طلایی بشود
نکته:
خمیر باید با دست کاملا تمیز و خشک ورز داده بشود تا چسبندگی نداشته باشد. درغیر این صورت آرد اضافی به خورد خمیر میرودو لطافت نان از بین میرود.
در ضمن زیر نان که کاغذ روغنی انداخته ایم بعد از پختن فوری جدا میکنیم والا ته نان خمیر میشود.
خوب خمیر را ورز دهید . و موقع ورز دادن انگشت را داخل خمیر نبرید چون ارد زیادی می برد و سفت میشود.
با کف دست ورز دهید.
روی خمیر میتوان شكر و دارچين پاشيد كه كمی كاراملی و خوشرنگ شود.
فرم های مختلفی میتوان به نان داد:
خمیر را به ۷ قسمت مساوی تقسیم کرده و چونه می کنیم مانند گل در قالب گرد می چینیم.
بعد از پخت نان به هم میچسبد.
یا به صورت گیس می بافیم و یا هر مدل دلخواه دیگر.
خوشحال میشم نظر شمارو بدونم. هر پیشنهاد یا ایده ای دارید، با دیگر دوستان به اشتراک بزارید.
پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید: پیج اینستاگرام فرشته
instagram.com/pumpkiin_pie
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید