نون قابلمه ای یا نون دیگی یکی از نونهای محلی ایران هستش که در مازندران بسیار مرسومه همچنین بسیار لذیذ وخوشمزست ومیتونید در وعده صبحانه یا عصرانه بگنجونید. در این نون هم میتونید شکر اضافه کنید و به صورت شیرین میل کنید وهم میتونید بدون شکر درست کنید . من چون میخواستم شیرین باشه شکر اضافه کردم .
مواد لازم نون قابلمه ای1- آرد : تا اندازه ای که خمیربه دست نچسبد
2- شکر : ۱/۴ یمانه یا 5قاشق غذاخوری
3- کره آب شده : ۱/۴ پیمانه یا ۵ قاشق غذا خوری
4- خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
5- آب یاشیر : ۱ پیمانه
6- نمک : 1/۴ قاشق چایخوری
7- زرده تخم مرغ : ۱عدد برای رومال
8- شیر: ۲ قاشق غذا خوری
9 کنجد : ۱ قاشق غذاخوری
ابتدا مایع خمیر ویک قاشق شکر وبه همراه یک پیمانه آب یا شیری که حرارتش دستو نسوزونه رو توی یه ظرفی میریزیم در ظرف رو گذاشته و بهش ۵ دقیقه زمان میدیم تا عمل بیاد.
در مرحله بعد روغن ، بقیه ی شکر ، نمک ومایع خمیرو باهم مخلوط کرده و آرد رو کم کم به مواد اضافه میکنیم تا جایی که دیگه بدست نچسبه (خیلی آرد اصافه نکنید چون باعث میشه نون لطافت خودش رو از دست بده و سنگین بشه با ورز دادن چسبندگی آرد کم میشه) حدودا ۳پیمانه آرد کافیه ولی بازم بستگی به آردتون داره گاهی بیشتر وگاهی کمتر از این میزان آرد میبره . حدود ۵تا ۱۰ دقیقه ورز بدین اگر براتون سخت بود خمیر رو بکوبید رو سطح کارتون . بعد درون یه ظرفی که از قبل کمی چرب کردین خمیرو قرار بدین ، روش رو یه سلفون بکشید ودر جای نسبتا گرم حدود ۱ساعت قرا بدین تا خمیر دو برابر بشه .
بعد از یک ساعت خمیر هارو به 7 قسمت مساوی تقسیم کنید وچانه بگیرید میتونید. چونه هارو وزن کنید تا همه یک اندازه بشن و بافاصله درون قابلمه به قطر ۲۰سانت قرا بدین و دوباره یه استراحت ۲۰دقیقه ای به خمیر بدین بعد از گذشت ۲۰دقیقه خمیر مجددا پف میکنه
تو این مرحله یه زرده تخم مرغ همراه با 2 قاشق شیر مخلوط کرده وروی خمیر رو با زرده تخم مرغ رومال مکنیم و برای تزیین بهتر روش کنجد یا سیاه دانه میپاشیم
البته میتونیم این کارونکنیم ونون ساده ای داشته باشیم
بعد قابلمه رو روی گاز باشعله کم قرار میدیم (میتونیم از شعله پخش کن هم استفاده کنیم) روی قابلمه هم حتما دم کنی بزارید و یک ساعت اجازه بدین تا نون کامل بپزه حتما در اواخر پخت نونتون رو چک کنید که نسوزه
اگر فر دارید میتونید چند دقیقه گریل رو روشن کنید ونون وداخل فر قرار بدید تاروی نونها طلایی بشه . این نون و تو فرهم میتونید درست کنید با درجه حرارت ۱۵۰ حدود ۴۵ دقیقه.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاهارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
ناشناس
سلام بسیار لذیذ بود کلی کیف کردیم